Имам охрана от повече от пет месеца, защото имаше анонимни

...
 Имам охрана от повече от пет месеца, защото имаше анонимни
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Не подадох оставка като председател на КПКОНПИ заради заплахите за живота ми

 „ Имам защита от повече от пет месеца, тъй като имаше анонимни закани за живота ми. Те пристигнаха преди абсурда „ Апартаментгейт ” и бяха оценени като доста съществени от способените органи. По случая се води досъдебно произвеждане ”. Това сподели към този момент някогашният ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в ефира на „ Събуди се ”, в първото телевизионно изявление, което дава след отдръпването си от поста.

Георгиев бе безапелационен, че не заканите са повода да подаде оставка. Като съществена такава той уточни „ неповторимия тормоз ”, на който било подложено фамилията му в последните месеци.  „ Първата причина за оставката беше фамилията ми, което беше подложено на неповторим тормоз. Измисленият скандал навреди на моята персонална известност. Скандалът се приписва и върху имиджа на Комисията “, добави той по отношение на аргументите за оставката му.

„ Проверките на Национална агенция за приходите доста съществени. Анализираха се разноските ми във всеки един ден за последните шест години. Изчаках да завърши проверката, с цел да подам оставка. Исках да изляза чист пред хората. Но въпреки всичко, след целия този скандал, не можех да продължа да бъда ръководител на комисията ”, сподели Георгиев.

Той съобщи още, че „ Апартаментгейт ” е „ фиктивен скандал ”. „ Изговориха се куп неистини, които нямаше по какъв начин да опровергавам заран, обед и вечер. Една от тях е, че цената на жилището ми е ниска. Това въобще не е по този начин. Апартаментът ми коства повече от 300 000 лв. и имам да погасявам още 160 000 лв. заем от банка ”, изясни Георгиев.

Той акцентира, че през последните години КПКОНПИ е лишила 40 млн. лв. и по този начин е засегнала ползите на доста хора. „ Внесени са искове за още над 3 милиарда и съгласно мен те ще устоят в съда ”, акцентира Георгиев. Той отхвърли да назове имена на наранени от активността на комисията хора. „ Без да имам доказателства, това би било клюка ”, разясни Георгиев.

Той разяснява и избора на бъдещия нов основен прокурор. „ Трябва да бъде съдбоносен човек, който да продължи да надгражда, тъй като все още има триумфи във всяко едно от начинанията ни ”, съобщи Георгиев. След отдръпването си от КПКОНПИ той подаде молба да бъде възобновен на работа като обвинител в Спецпрокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР